height="1" width="1" style="display:none" src=https://www.facebook.com/tr?id=1171141613474097&ev=PageView&noscript=1

Et år med gassdrevne lastebiler – hverdagsopplevelsen

Published 25 september 2023

Som en del av NTEX's bærekraftsinitiativer utvidet vi vår bilflåte med fire gassdrevne kjøretøy i 2022. I oktober samme år ble Dawid Leoss ansatt som sjåfør. Han merker betydelige forskjeller, ikke minst at lastebilen kjører mye roligere enn tilsvarende fossilbrensel-drevne biler.

NTEX rullet ut sine første gassdrevne lastebiler sent på sommeren 2022. Blant annet ble det vektlagt at en biogassdrevet trekkvogn produserer nesten 2 000 tonn mindre karbondioksidutslipp over hele levetiden sammenlignet med en diesel-lastebil.

For David handler gleden ved å være sjåfør om selve kjøringen. Det er knyttet til en utrolig følelse av frihet, forklarer han. De fleste arbeidsdagene for David begynner i Stenungssund, hvorfra han deretter drar til Norge.

«Jeg har jobbet i dette feltet i det meste av mitt yrkesliv, så jeg kjenner rutinene og synes det er en god jobb,» sier David.

NTEX’s gasslastebiler reiser daglig både innenlands i Sverige og mellom Göteborg og Oslo, samt Göteborg og Stockholm. David innrømmer at det har vært en tilpasning å planlegge drivstoffpåfylling mer enn tidligere, men han ser på det som en overgangsperiode og tror han vil venne seg til det snart. Det han finner enda mer positivt er at lastebilen kjører mye roligere enn sine fossilbrensel-drevne «kolleger», noe som bidrar til den behagelige følelsen David opplever når han sitter bak rattet.

More news

Få varsler om nyheter og tjenesteoppdateringer